söndag 3 juli 2016

Jag har börjat lyssna på rock

Söndag eftermiddag, kjolväder och väckarklockan kommer inte ringa förrän om sex veckor. Jag har redan varit ledig en månad. Jag gör ingenting. Jag sover gott både nätter och dagar, på eller under täcket. Jag gör av med minst pengar när jag sover, såklart. Unionen har dragit 225 kr från mitt konto i över ett år trots att jag numera har studentkonto. Om jag får tillbaka de pengarna kanske jag kan gå på Trädgården eller nåt, men jag vågar inte ringa.

Mitt självförtroende är på en all time low typ. Jag vill så gärna ha någon att gå och bada med, sitta bakom på pakethållaren, svettas med under duntäcket när grannarna går till jobbet. Men inte som att jag svarar på mina matchningar, och inte som att de skriver någonting heller. Jag var på en dejt för några veckor sedan som var rolig och trevlig och stillsam och ja, svärmorsdrömmig kanske. Men ingen av oss hörde av sig sen, "trevligt" sticker ju liksom inte ut.

Om en vecka fyller jag 28. Jag får panik över allt jag borde ha gjort, allt jag borde skrivit och alla förhållanden jag borde haft. Och skrivit om. Högskolepoäng. Roliga frisyrer och svåra tentor. Weekendresor. Utbytesår, olyckor. Rastlöshet.

Jag har också ångest över hur lite jag kan och att det nu inte direkt är gulligt längre att vara inne i sin egen värld. Läser SvDs lista över 20 poeter under 40 och hoppashoppashoppas att jag ska känna till någon av dem. (Följer två på Twitter, har faktiskt haft en tredje som lärare.) Lugnande att man enligt SvD fortfarande räknas som ung så länge man är under 40. Olugnande att jag verkligen försöker förstå poesi men att det alltid slutar med att jag skiftar fokus från sidorna och orden till Instagram och Snapchat. Fy fan vad ovärdigt.

Jag försöker skriva ett tvseriemanus. "Försöker", hah. Jag har "försökt" en gång hittills och det visade sig att det var svårt och att det kan vara bra att innan bestämma vad det ska handla om och vad som ska hända. Annars kan man bli skitdeppig över att det blir så dåligt.

Usch jag är blek som ett jävla trosskydd när jag sitter här inne. Ligger allt som oftast på soffan och klämmer på min växande mage som nu inte fått motion på en månad. Och med motion menar jag inte Sats, jag menar att typ gå till tunnelbanan och sen gå upp för trapporna till rätt klassrum. Jag försvarar schampo och tvål på golvet i duschen så då får jag ju iaf lite knäböj och sånt ibland. De dagar jag duschar åtminstone!

På nätterna drömmer jag livligt och svettigt om döda ex och modebloggerskor jag inte känner - jag vaknar av att jag rivit ner affischer från väggarna. På dagarna är blicken fäst någonstans strax ovanför skärmen som visar serier jag sett tiotusen gånger och inte längre skrattar åt.

Jag vill dricka öl i Vitabergsparken. Jag vill hångla med någon som vill ha mig mer än jag vill ha den. Jag vill ha betalt. Jag vill bli ihop med en serietecknare. Jag vill ha kontroll över mina känslor.

Jag vill ha maränger på min födelsedag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar